Online diensten komende zondagen – speciale dienst Paaszondag

Beste broeders en zusters,

Aanstaande zondag vieren we Pasen. Onder normale omstandigheden een bijzondere dienst waar we ook met elkaar het avondmaal vieren. Dit jaar is het allemaal anders. We kunnen elkaar niet ontmoeten, niet met elkaar brood en wijn delen en de jeugd kan niet samen op kamp.

Omdat Pasen zo’n bijzonder moment is in het kerkelijk jaar zal de dienst zondagochtend een speciaal feestelijk karakter hebben. Op initiatief van een aantal leden uit de gemeente zijn video’s gemaakt van gemeenteleden die de verschillende elementen in de dienst ondersteunen (zang, bijbellezing etc). We hopen op deze manier de dienst ook in deze tijd een extra feestelijk karakter te geven en de onderlinge band te versterken. Omdat er een aantal video’s zal worden gebruikt tijdens de dienst zou het mooi zijn als u, indien mogelijk, meekijkt met de dienst.

Afgelopen zondag is de ochtenddienst eerder gehouden, zodat we een opname beschikbaar hebben die vanaf ca 10.30 beluisterd kan worden. De ervaring was dat dit goed heeft gewerkt en geen problemen gaf met het meekijken en luisteren. Vandaar dat de kerkenraad met diakenen heeft besloten om dit voor de komende online kerkdiensten zo te blijven doen.

De ochtenddiensten van de komende zondagen zullen vanaf circa 10.30 beschikbaar zijn als opname op de bekende link https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10993

We zullen die opname eerder op de zondagochtend maken in de kerk (ca 8.45 uur).

De middagdienst zullen de komende zondagen gewoon beginnen op de normale tijd, 16.30. We hebben de predikanten die voorgaan bereid gevonden om eerder in de kerk te zijn zodat we de opname om 15.00 kunnen maken en klaarzetten voor 16.30.

De dienst op goede vrijdag zal op de normale tijd (19.30) beschikbaar zijn. Deze wordt om 17.00 opgenomen.

Zoals in eerdere berichten gemeld, laten we op elkaar blijven letten en aandacht geven aan de eenzamen in deze tijd van afzondering die moeilijk is voor oud en jong.

We wensen en bidden u allen een gezegend paasfeest toe. Laten we samen kracht putten uit het offer en de opstanding van onze Heiland.

Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom.

Vriendelijke groet,
Gilbert Verschelling