Nieuwe aanvangstijd online ochtenddienst 5 april: 10.30 uur

Beste broeders en zusters,

Naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen week hebben we als moderamen besloten om de aanpak voor aanstaande zondag te veranderen. De terugkoppeling die we hebben gekregen is dat veel leden de dienst niet kunnen zien. We hebben uitgezocht wat de onderliggende reden is en het heeft te maken met de grootte van ons abonnement bij Kerkomroep.nl (er is een maximum aan het aantal live videoverbindingen) en de grote drukte op die site op zondag. Het abonnement uitbreiden is niet mogelijk, omdat Kerkomroep.nl dat op dit moment niet toelaat vanwege de al beperkte capaciteit.

De enige manier om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan kijken en we zoveel als mogelijk gezamenlijk de dienst kunnen beleven is de dienst eerder opnemen en de opname op de kerkomroep site te plaatsen. Voor eerdere opnames op de site is er namelijk geen belemmering voor het aantal kijkers omdat het geen livestream is. Een beetje technisch verhaal allemaal, maar het heeft tot het volgende besluit geleid:

De ochtenddienst aanstaande zondag zal vanaf circa 10.30 beschikbaar zal zijn als opname op de bekende link https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10993

We zullen die opname eerder op de zondagochtend maken in de kerk (8.45 uur).

De middagdienst begint gewoon op de normale tijd, 16.30 en is weer een uitzending van de opname van de dienst met ds Geersing die hij eerder heeft gehouden in Ridderkerk over de een aantal vragen uit de Gewone Catechismus.

We proberen er samen in deze onzekere tijden het beste van te maken om ervoor te zorgen dat we als gemeente verbonden blijven en gezamenlijk de online diensten op een goede manier kunnen beleven.
Zoals in eerdere berichten gemeld, laten we op elkaar blijven letten en aandacht geven aan de eenzamen in deze tijd van afzondering die moeilijk is voor oud en jong.

We bidden elkaar gezegende online diensten toe en Gods nabijheid voor de wereld in een tijd van grote onzekerheid.
Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Volgende week komen we weer met een update.

Vriendelijke groet,
Gilbert Verschelling