Meditaties

MEDITATIES – OMROEP WETERING

Amateur Omroep Wetering, opgericht in 1978, verzorgt al ruim veertig jaar in Vlaardingen radio-uitzendingen met religieuze inslag. Sinds de komst van de lokale omroep, halverwege de jaren tachtig, gebeurde dat via de kanalen van Omroep Vlaardingen. Vaste programma onderdelen waren Kerk & Samenleving met daarnaast koor- en orgelconcerten (al dan niet op verzoek) met gospel, klassiek, religieus en soms een meditatie.

Vanwege ander beleid en programmering bij Omroep Vlaardingen is er een paar jaar geen gebruik meer gemaakt van wat Omroep Wetering te bieden had. Wel heeft Omroep Wetering vanaf 2015 met eigen programma’s meegewerkt aan de programmering van Radio Schiedam onderdeel van Stadsomroep Schiedam. En om het verhaal compleet te maken is vanaf 2018 ook weer meegewerkt met Omroep Vlaardingen.

De afgelopen jaren hebben GKv-kerkleden meegewerkt aan hun programma’s en werden plaatselijke GKv kerkdiensten via Omroep Wetering in z’n geheel uitgezonden op Omroep Vlaardingen. Dat is nu niet meer het geval, maar in plaats van het uitzenden van kerkdiensten worden er nu in het meditatie en muziek programma ‘Door de wereld gaat een Woord’ meditaties uitgezonden van CGK, NGK en PKN predikanten uit Vlaardingen en Schiedam.

Ook vanuit onze gemeente is daar de laatste jaren aan meegewerkt.
Van die laatste meditaties van GKv-zijde zijn tekst en audio-bestanden beschikbaar en die kunt u hier lezen en/of beluisteren.

Omroep Vlaardingen levert lokaal nieuws, sportnieuws, politiek nieuws, cultuur, educatie en andere programmering via 107.8 FM en internet www.omroepvlaardingen.nl

Met name in de zondag-uitzendingen zitten programma’s met een religieus karakter, zoals tussen 11:00 en 12:00 uur ‘Perspectief & Door de wereld gaat een woord’  (met de meditatie omstreeks 11:30) en ’s avonds tussen 19:00 en 21:00 uur ‘Te Deum & Pastorale + Rondom het Woord & Jubilate Deo’ (orgelbespeling). Deze programma’s kunnen ook nageluisterd worden via ‘Radio gemist’ van Omroep Vlaardingen, zie ook www.omroepvlaardingen.nl/programmering