4/7 Leesrooster bij zondag 47 (het eerste wat wij nodig hebben is dat Vader aan zijn eer komt)

Donderdag 14 februari: Jeremia 31:31-34

31De dag zal komen – ​spreekt de HEER​ – dat ik met het volk van Israël en het volk van Juda een nieuw ​verbond​ sluit, 32een ander ​verbond​ dan ik met hun voorouders sloot toen ik hen bij de hand nam om hen uit ​Egypte​ weg te leiden. Zij hebben dat ​verbond​ verbroken, hoewel ze mij toebehoorden – ​spreekt deHEER33Maar dit is het ​verbond​ dat ik in de toekomst met Israël zal sluiten – ​spreekt de HEER: Ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en hem in hun ​hart​ schrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij mijn volk. 34Men zal elkaar niet meer hoeven te onderwijzen met de woorden: “Leer de HEER kennen,” want iedereen, van groot tot klein, kent mij dan al – ​spreekt de HEER. Ik zal hun ​zonden​ ​vergeven​ en nooit meer denken aan wat ze hebben misdaan.

Gods naam heiligen = Hem kennen. Wat gebeurt er met je als de HEER zijn wet in jouw hart schrijft ?