2/7 Leesrooster bij zondag 35 (wat is jouw beeld van God? zelfgemaakt of Christus?)

Dinsdag 13 november: Deuteronomium 12:29-13:1

 29Straks zal de HEER, uw God, voor u de volken uitroeien die nu nog het land bewonen dat voor u bestemd is. Als u het eenmaal in bezit hebt gekregen en er bent gaan wonen, 30zorg er dan voor dat die volken, die voor u zijn uitgeroeid, niet alsnog uw ondergang worden. Wees niet nieuwsgierig naar hun ​goden​ en vraag u niet af: Hoe hebben die volken hun ​goden​ vereerd? Zo willen wij het ook doen! 31Nee, de HEER, uw God, verbiedt u dat. Want zij hebben voor hun ​goden​ alles gedaan wat de HEER verafschuwt; ze hebben zelfs hun zonen en dochters als ​offer​ voor hen verbrand. 131U daarentegen moet alles wat ik u gebied strikt naleven; voeg er niets aan toe en doe er ook niets van af.

 

De stap tussen ‘God op mijn manier dienen’ en ‘andere goden dienen’ is maar klein. Hoe komt dat ? Hoe zie je dat in de geschiedenis van Israel ? Wat betekent dit praktisch voor ons ?