4/7 Leesrooster bij zondag 26 (Door de doop zet God ons op zijn naam)

Donderdag 13 september: 1 Petrus 4:1-5

 1Nu dan, omdat ​Christus​ tijdens zijn leven op aarde heeft geleden, moet u zich net als hij wapenen met de gedachte dat wie in zijn aardse leven geleden heeft, met de ​zonde​ heeft afgerekend. 2Zo iemand laat zich gedurende de rest van zijn leven niet meer leiden door menselijke verlangens maar door Gods wil. 3U hebt al genoeg tijd verspild aan allerlei zaken waarin de ongelovigen plezier hebben: losbandigheid, wellust, dronkenschap, bras- en slemppartijen en verwerpelijke afgodendienst. 4Zij vinden het vreemd dat u niet langer meedoet aan hun liederlijke uitspattingen en ze spreken daarom kwaad over u. 5Maar ze zullen zich daarvoor moeten verantwoorden tegenover hem die zich gereedhoudt om recht te spreken over levenden en doden.

Welke praktische gevolgen heeft het voor jouw leven, dat je gedoopt bent ?